вівторок, 8 листопада 2016 р.

Сценарій спортивного свята. В центрі залу емблема та девіз “Козацькому роду нема переводу”.

1 Ведучий : Добрий день вам, люди добрі,Щиро просимо до нашої господи.2 Ведучий : Раді вас усіх вітати,Щастя та добра бажати.1 Ведучий : Сьогодні свято ,конкурс нині,Сьогодні все козацтво тут.2 Ведучий : Хай в цьому залі радість лине,Козацькі ігри всіх нас ждуть.Гей, поплещемо завзято,Хай виходять козачата!(Звучить козацький марш. Під музику до спортивної зали заходять команди)Ми роду козацького діти,Ми любимо сонце і квіти,І сонце нам шле свій привіт.Ми роду козацького діти,Землі української цвіт.Українка я маленька,Україна — моя ненька,В неї щира я дитина,Добра, люба та єдина.
Українець я маленький.Україна — край рідненький.Вірний син я свого родуУкраїнського народу.Вірна я дочка народу,Бо з козацького я роду.Щиро я свій край кохаю,Краю кращого не знаю.



Все, що рідне, я кохаю,Всім, хто рідний, помагаю,Своє ціню, свого вчусяІ до рідного горнуся.
Так завжди я буду жити,Рідний край буду любити,Українцям помагати,Україна — моя мати!
Знай і ти своє любити,Все вивчати і цінити;Знай, що найчесніше ділоСвого боронити сміло.


1 Ведучий : Давайте думками полинемо в славне минуле України. Козаки були гарними воїнами, а ще вони були кмітливі, любили різні розваги, змагання. В сьогоднішніх змаганнях беруть участь: курінь "Вернидуб" і курінь "Крутивус".
Звучить музика _____________________________________________
Курінь «Вернидуб»Гасло: «Степ да воля – козацька доля»Отаман: Для боротьби ми не збиралиАні рушниць, ані гармат.Здоров’я й знань понабирали,Що вистачить для всіх команд.
Курінь «Крутивус»Гасло: «Козаку найперше - воля, Козаку найперше — честь»Отаман: Ми прийшли сюди сьогодні,Щоб вести запеклий бій,Тільки ні, не кулаками,А в веселій, дружній грі.
1 Ведучий: Удачі вам бажаємо:«Ні пуху, ні пера».
Нехай вже почнетьсяСпортивна наша гра.2 Ведучий : А ось і наша козацька старшина: поважні авторитетні, вони не раз бували в боях, брали участь у змаганнях і завжди виходили з них переможцями.(Представлення членів журі).1 Ведучий: Увага! Починаються змагання козаків у силі, спритності та  швидкості!!!Козак  - слабкому захисник! Цінувати силу звик!!!
І конкурс «Спортивна розминка».Перенести від старту до фінішу картки з літерами і викласти назви своїх куренів( Грає музика )2 Ведучий: Кінь і козак — нероздільне поняття — це одне ціле, але для того щоб добре
сидіти в сідлі, переборювати великі відстані, на скаку вести бій, треба багатотренуватися.ІІ конкурс «Вершники»( Грає музика )1 Ведучий: Швидкість і вправність у козаків відпрацьовувалася в щоденних завзятих
тренуваннях.ІІІ конкурс «Швидкий козачок»Ведення однією рукою баскетбольного м’яча до стійки і назад. Стійка встановлюється на відстані 9 м( Грає музика )2 Ведучий: Козаки іноді попадали в складні ситуації, але з труднощів завжди виходили з честю, тому що вміли їх переборювати.
ІV конкурс «Переправа» (перейти через «болото»)Змінюючи обручі, перейти дистанцію до прапорців, оббігти прапорець, назад обручі принести в руках і передати наступному.( Грає музика )1 Ведучий: Козаки постійно розвивали свої природні задатки за допомогою таких дій як стрибки, біг, їзда на конях. Наступний наш конкурс допоможе розібратися, хто із команд найбільш координований і спритний.V конкурс «Втеча з полону».Перший учасник кожної  команди стоїть в мішку. За командою  виконує  пересування стрибками в мішку до позначки  та  назад до команди. Виконують всі  учасники команди. Виграє  команда, яка першою завершить естафету.( Грає музика )2 Ведучий: Розваги, ігри були завжди і в мирному житті, і в походах. Скільки треба було
сил, мудрості і звитяги, щоб вийти з них переможцями.VІ конкурс «Вправна булава»
Естафета з повітряними кульками. Гравець за допомогою палиці пересуває повітряну кульку до стійки і назад. Хто швидше, той і перемагає.( Грає музика )1 Ведучий: Козаки – це богатирі сильні, спритні, непереможні, тож ми переконаємося,
яка команда є спритнішою.Наступний конкурс «У пошуках скарбів»VІІ конкурс «У пошуках скарбів»Перший гравець від кожної команди бігом відносить м’яч до корзини, наступний гравець забирає м’яч і передає далі.
( Грає музика )2 Ведучий: В Україні з давніх часів козаки мірялися силою. І зараз ми проведемо
заключну естафету «Силачі».VІІІ конкурс «Силачі» (перетягування канату)Команди шикуються одна перед одною уздовж каната. Середина каната відзначена стрічкою. За сигналом кожна команда береться за свою половину каната і намагається перетягнути протилежну команду.( Грає музика )1 Ведучий: Ось і закінчилися змагання. Наші команди показали, що вони - гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки.2 Ведучий: Для підведення підсумків слово надається журі.(підведення підсумків, нагородження)Усі козачата:Щоб козацькому роду не було переводу,Присягаєм на вірність Вітчизні й народу!1 Ведучий: Молодці! Ви з честю впоралися з усіма завданнями і не посоромили звання нащадків славних українських козаків. Ростіть же здоровими, сильними, мужніми. Любіть Україну, шануйте її народ і себе. Хай кожен із вас добрими ділами стверджує, що козацькому роду нема переводу!Звучить Гімн України

Немає коментарів:

Дописати коментар